Medisch
Medische info
Helaas gebeurt het wel dat onze jonge voetballertjes een kwetsuur oplopen tijdens de training of wedstrijd. Hiertegen zijn de spelers vanzelfsprekend verzekerd.
Lutlommel VV hecht veel belang aan de fysieke paraatheid, hertstel en revalidatie van de speler in geval van een kwetsuur.
Elke kwetsuur verdient alle aandacht. Het is niet belangrijk wanneer de kwetuur opgelopen is, met welke intensiteit de pijn ervaren wordt, op welke plaats op het lichaam er iets pijn doet, elk niet gewoon functioneren van het lichaam om met maximale inzet te trainen of de wedstrijd te spelen dient aandacht te krijgen (en gemeld te worden).
Het is wel zo dat afhankelijk van de gebeurtenis en de intensiteit zal de behandeling er van anders zijn.
De speler/ ouder(n) neemt na een kwetsuur/ ongeval de nodige stappen opdat de kwetsuur behandeld kan worden.
Gebeurt er een voetbalongeval of loopt de speler een kwetsuur op op een ogenblik dat er geen verantwoordelijke ouder aanwezig is, zal de trainer/ begeleider de noodzakelijke stappen zetten zodat het ongeval/ kwetsuur medisch de juiste behandeling krijgt.
Sportongeval/blessure
Wat bij een sportongeval?
Is tussenkomst van een dokter nodig (in zijn praktijk of in het ziekenhuis is irrelevant) dan is belangrijk om de nodige documenten (= ongeval aangifte of medisch attest) te laten invullen.
Je afgevaardigde kan dit digitaal voor jou invullen via de wedstrijdbladen. Dit is de snelste en makkelijkste manier.
Via deze weg heeft u de ongeval aangifte altijd bij de hand zonder er op de club achter te hoeven vragen.
Hou er rekening mee dat het voor de verzekering belangrijk is dat volgende elementen ingevuld zijn (door u en de behandelende arts):
Net zoals de behandeling zal ook het herstel en de revalidatie een belangrijke factor zijn in geval van een kwetsuur.
Voor elke speler is het geen aangename periode als hij/ zij niet kan sporten en zeker niet zijn meest favoriete voetbalsport bij zijn geliefkoosde club Lutlommel VVen vriend(inn)en.
Zowel voor de korte termijn (herstel na kwetsuur) als ook voor de langere termijn is het belangrijk dat elke voetballer na een kwetsuur de juiste stappen zet om zijn/haar lichaam langer blessurevrij te kunnen houden.
In dat kader hanteert Lutlommel VV een stappenplan van de verloop van het proces tussen het moment van kwetsuur en het moment dat de speler opnieuw aan een wedstrijd kan deelnemen.
Dit proces zit er als volgt uit:
Blessurepreventie
Een sportongeval of blessure kan men maar zelden vermijden. We kunnen er wel veel aan doen om kwetsuren te voorkomen.
Een aantal van de factoren om een blessure te vermijden, vinden we zowel terug in de voetbalsport zelf maar ook er buiten. Welke zijn een aantal belangrijke elementen die we kunnen terugvinden binnen en tijdens de voetbalsport zelf:
Daarnaast zijn er een aantal factoren die een impact hebben op blessuregevoeligheid van onze jonge voetballers.
Deze factoren hebben onder andere te maken met:
Heel belangrijk om de voetbalsport te blijven beoefenen is een gezonde levensstijl , gezonde eetgewoonten, voldoende nachtrust, en een goede voorbereiding op de sportactiviteit. In dit kader vindt u op regelmatige basis op onze website informatie terug onder het item ‘Life Style Project Lutlommel VV
Een aantal ziekenfondsen doen een terugbetaling van een deel van het lidgeld bij een sportclub.
U vult het document in, voorzien van de noodzakelijke gegevens (naam kind, geboortedatum). Vervolgens geeft u het document af op het secretariaat van de club. Dit document wordt na verificatie van de gegevens afgestempeld en u bezorgt het terug aan uw ziekenfonds.
Hier vindt u deze documenten en/of informatie terug: