Excelsior Hamont - LVV

Een prachtige voetbalmiddag nodigde zich aan; de eerste 'lentezon' diende zich aan en de leider maakte de verplaatsing naar Hamont - 4e in de stand - om er een leuke pot zondagmiddag voetbal van te maken. En toch ook de voetbaltopper in 3e provinciale B!

EXH - LVV 01

De leider kwam op voorsprong via Vandenberk in de 18e minuut alvorens Maxhuni er op slag van rusten 0-2 van maakte. Schaapjes op het droge voor de leider zou je dan denken. Kleine domper bij rust is dat topschutter Vanpol zij derde gele kaart incasseerde en volgende wedstrijd geschorst moet toekijken. Benieuwd wat de trainer uit zijn hoed zal toveren ...

EXH - LVV 02

De thuisploeg gaf zich echter nog niet gewonnen en ging op zoek naar de aansluitingstreffer; in de 70e minuut slaagde Van Rijswijk daar in en beloofde het nog spannende 20-25 minuten te worden. Hamont putte moed uit de aansluitingstreffer en scoorde zowaar de gelijkmaker in de 84e minuut via Nijs. In de 92e minuut mocht Vanpol vanop elfmeter aanleggen en scoorde zowaar opnieuw het winnende doelpunt. Alweer een driepunter voor de leider.

EXH - LVV 03

Met nog 7 speeldagen te gaan en ene voorsprong van 19 punten, heeft Lutlommel 7 matchpunten in handen. Eerste kans om kampioen te spelen, biedt zich aanstaande zaterdag aan, uitgerekend in de derby tegen Verbroedering Lommel!

Opmerkelijke toeschouwer gisterenmiddag in Hamont:

LVV mascotte 01

Toekomstige mascotte of geluksbrenger van LVV? Wie zal het zeggen? Maar het beestje is maar dan welkom aanstaande zaterdag om 19.30 u. voor de match tegen Verbroedering. Misschien wel de kampioenenmatch van 2023-2024 in derde provinciale B!

Hamont: Fiddelaers, Cuyvers, Poelmans, Van Vlierden, Vandael, Kusters, Langens, Duisters, Verhees, Van Rijswijk, Nijs.

LUTLOMMEL: Creemers, Boonen, Vanderhoydonks, Moors W., Winkel, Vandenberk, Meeus, Maxhuni, Vanpol, Van Och, Dilissen.

DOELPUNTEN: 18’ Vandenberk 0-1, 44’ Maxhuni 0-2, 70' Van Rijswijk 1-2, 84' Nijs 2-2, 92’ Vanpol 2-3

GELE KAARTEN: Vanpol, Vandael, Vandenberk

SCHEIDSRECHTER: Bemelmans